Angel Wings softshellový kabát - recenze

Angel Wings je česká firma zaměřující se na oblečení pro rodiče, kteří nosí své děti - jinak taky označované jako 'nosící oblečení'. S jejich produkty jsem se seznámila zhruba před rokem a od té doby se mi v šatníku usídlilo hned několik kousků. Ano, tak skvělé oblečení mají v nabídce, která se neustále obměňuje a rozrůstá. Každý kus je 'vychytaný' do detailu, komponenty i zpracování jsou nejvyšší kvality a dají se nosit i bez dítěte na těle. Cena zcela odpovídá kvalitě. Produkty od Angel Wings je možné osobně vyzkoušet během individuálních poradenství i workshopů pořádaných Magic of Babywearing.

Softshellku máme v šatníku asi snad všichni - nevadí ji déšť, sníh ani vítr. Špína se na ni také moc nedrží, je příjemná, praktická, lze ji eventuálně hodit do pračky, složit do batohu a s mikinou nebo svetrem nosit i v mrazu. No tak přesně takové a ještě o fous lepší jsou softhellky od Angel Wings. Lepší v čem? Tak hlavně v tom, že se vepnutou vsadkou je lze používat při nošení dítěte va šátku nebo nosítku. A to jak na břiše, tak na zádech, dokonce v tandemu, během posledních měsíců těhotenství s těhotenskou vsadkou ale jen tak, pokud není koho nosit. Vybírat můžete mezi klasickou bundou a kabátem.

díky dvěma vsadkám není problém tandemové nošení

kabát zepředu
kabát zezadu
kabát 'v akci' během zimní procházky ve sněhu



Já mám ráda delší svršky hlavně v zimě, kdy mám opravdu celý zadek a část noh zakrytých, volila jsem tedy kabát. Nosím ho jak k sukni, šatům, tak hlavně k džínám a legínám. Nebo si ho vynachválit. Je nesmírně praktický, hezky teplý, loňskou zimu jsem jej nosila se zavinovacím svetrem v chumelenicích, jelikož softshell jen tak nepromokne. Koulovačka, dělání andělíčků v čerstvě napadlém sněhu, ale i čerstvě padající mokrý sníh, to vše jsem si i v těhotenství mohla s kabátem od Angel Wings v suchu a teple užít. Jako další kousky z dílny Angel Wings nabízí mnoho vychytaných detailů, které jistě oceníte. Pojďme se na kabát podívat zblízka.
kabát zepředu bez vsadky
pohled zevnitř na řešení vpínání vsadky do zádového dílu a velkorysé kapsy
kabát zepředu s vsadkou
kabát zezadu s vsadkou



Kabát lze nosit bez dítěte jako klasický svršek, s těhotenskou vsadkou i s rostoucím bříškem, s dítětem v šatku/nosítku na břiše a/nebo na zádech. V základní výbavě vám dorazí kromě kabátu samotného také krytí dekoltu, kapucka na uchycení hlavičky a rovnou dvě vsadky - jedna uzší, jedna širší. Osobně v nich až takový velikostní rozdíl nepozoruji, bývala byla by mi stačila jen jedna, kterou bych pro menší dítě stáhla pomocí gumiček, v současné době, kdy příležitostně nosím obě děti, dvě vsadky nesmírně oceňuji právě u tandemového nošení.

základní výbava - kabát, dvě vsadky, kapucka a krytí dekoltu
detail krytí dekoltu s někilika kapkami vody, kterou materiál nepropustí
detail zipečku pro vepnutí 'trojúhelníku' pro krytí dekoltu
detail vepnutí krytí dekoltu
detail krytí dekoltu a vsadky, které se navzájem překrývají
detail stahování za krčkem u vsadky
detail stahování pod zadečkem u vsadky
pohled zevnitř na řešení vpínání vsadky do zádového dílu


Podívejme se blíže na výbavu. Patří k ní krytí krku a dekoltu, které se snadno vepíná do mikiny pomocí malinkého zipu a je velkoryse dlouhé - se vsadkou se prekrývá tak, aby nedocházelo k úniku tepla a prochladnutí. Dále zmíněné dvě vsadky, které mají dvojí stahování pro optimální přizpůsobení vašim potřebám - pod zadečkem a za krčkem. Na vsadce naleznete také dvě snapky, ty slouží k upevnění kapucky pro uchycení hlavičky dítěte, když usne, nebo jako ochrana proti ostrému slunečnímu záření.  Kapucka se připíná pomocí snaps ke vsadce, uchytit ji pak můžete do oček k tomu určených u límce/kapuce a délku nastavit snadno pomocí brzdiček.

detail připevnění kapucky ke vsadce pomocí snaps
kapucka uchycená v očkách při nošení vepředu
kapucka uchycená v očkách při nošení vzadu
detail uchycení kapucky do oček při nošení vzadu


Kabát nabízí mnoho detailů, které jistě oceníte. Jmenujme otvor na palec u rukávů, reflexní prvky na rukávu a zádovém díle, které jsou velmi praktické především v šeru a tmě. Opravdu velkorysé kapsy, do kterých se vejde úplně vše, co na procházku s dětmi potřebujete, je dají zapnout na zip, takže v nich i vše hezky zůstane. Kabát lze vespod krásně utáhnout, aby pod něj nafoukalo. Stejně tak velmi oceňuji možnost stahování šířky otvoru v zádovém díle při vepnutí vsadky tak, aby nefoukalo na záda, ale zároveň šla bez problémů prostrčit hlavička dítěte, které si případně rádo vyndá ručičky z bundy ven.

řešení ukončení rukávů s otvorem pro palec
detail rukávu s nápisem výrobce
stahování spodního lemu kabátu
Kapsa při pohledu zevnitř kabátu
opravdu velkorysé kapsy se zapínáním na zip
reflexní mandala
detail systému vpínání vsadky do zadního dílu
stahování šířky otvoru pro vsadku


Za zmínku stojí kapuce kabátu. Můžete ji totiž mít odepnutou, připnutou, srolovanou nebo povolenou. Lze ji stáhnout nejen kolem obličeje ale i její 'hloubku'. Nesmírně užitečná 'drobnost'. Bohužel kvůli tomuto přídavnému systému, který nabízí možnost volby (osobně nosím především bez kapuce, ráda ji přidám hlavně pokud hodně fouká a prší), je ta část límce, kde je suchý zip pro vepnutí kapuce, velmi tuhý a nepoddajný. Nepříjemně tlačí do tváře, kabát tedy témeř nezapínám až nahoru. Pokud není kapuce vepnutá, je límec o něco mekčí.

Všimla jsem si, že letošní modely mají vpínání kapuce řešeno již jinak - pomocí snapsek pouze. Věřím, že se tím tento nedostatek podařilo odstranit!

kapuce v detailu
systém pro upevnění kapucky pomocí snapek a skrytého suchého zipu
systém pro upevnění kapucky pomocí snapek a skrytého suchého zipu
vepnutí kapuce v detailu
vepnutí kapuce v detailu
stahování kapuce kolem obličeje


Všechny části jsou ze stejného materiálu, softhellu s jemným flísovým chloupkem zevnitř, který je velmi příjemný i na holé kůži a výborně tepelně izoluje.
Kromě zmíněného tuhého límce nemám kabátu co vytknout. Nosím ho již druhou sezónu a jsem nesmírně spokojená. Mohu jen doporučit. Modely pro rok 2018 jsou k dispozici zase v nových barvách. Momentálně je v eshopu kabátek nově s odepínatelnou kožešinkou.


Také zde jsem si pro vás připravila videa, na kterých vám představím kabát blíže.





Comments

Popular posts from this blog

Raději šátek nebo nosítko?

Angel Wings tenká nosící mikina - recenze